۳۸ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

کربن فعال Activated Carbon در تصفیه آب و فاضلاب

کربن فعال Activated Carbon در تصفیه آب و فاضلاب

کربن فعال چیست؟

کربن فعال یا زغال فعال عنصر متخلخلی است که ترکیبات عمدتاً آلی موجود در گاز یا مایع را به دام می اندازد. این کار را با چنان اثربخشی انجام می دهد که پرکاربردترین عامل تصفیه کننده توسط انسان است.

ترکیبات آلی از متابولیسم موجودات زنده به دست می آیند و ساختار اصلی آنها از زنجیره ای از اتم های کربن و هیدروژن متشکل است. از جمله تمام مشتقات دنیای نباتی و جانوری از جمله روغن و ترکیبات حاصل از آن است.

 

خاصیت یک جامد برای چسبیدن یک مولکول در حال جریان به دیواره های خود را "جذب" می گویند. جامد را "جاذب" و مولکول "جذب" نامیده می شود.

 

پس از فیلتراسیون  که برای حذف جامدات موجود در یک سیال در نظر گرفته شده است - هیچ فرآیند خالص سازی با کاربردهای بیشتر از کربن فعال وجود ندارد.

کاربرد کربن فعال چیست؟

  • تصفیه آب

کربن فعال آفت‌کش‌ها، چربی‌ها، روغن‌ها، مواد شوینده، محصولات جانبی ضدعفونی، سموم، ترکیبات تولیدکننده رنگ، ترکیبات تولید شده از تجزیه جلبک‌ها، سبزیجات یا متابولیسم حیوانات را حفظ می‌کند.

 

  • بو زدایی و تصفیه هوا

به عنوان مثال  در ماسک‌های کارتریجی، سیستم‌های گردش هوا در فضاهای عمومی، دریچه‌های زهکشی و تصفیه‌خانه‌های آب، غرفه‌های کاربرد رنگ، فضای ذخیره‌سازی کلاه یا استفاده از حلال‌های آلی.

 

  • درمان افراد مبتلا به مسمومیت حاد

کربن فعال یک "پادزهر جهانی" در نظر گرفته می شود و در اورژانس ها و بیمارستان ها استفاده می شود.

 

  • تصفیه شکر

زغال سنگ پروتئین هایی را حفظ می کند که به آب نیشکر رنگ می دهند. هدف اصلی این فرآیند جلوگیری از تخمیر و فاسد شدن شکر است.

  • حذف رنگ روغن گیاهی

رنگ را از روغن نارگیل، گلوکز ذرت و سایر مایعات مورد استفاده در صنایع غذایی پاک می کند.

 

  • رفع بو و حذف رنگ تقطیر الکلی

رنگ و بو را از شراب های انگور پاک می کند و عرقیات از منابع دیگر را از بین می برد.

 

  • بازیابی طلا

طلایی که با فرآیند شناورسازی از مواد معدنی جدا نمی شود، در سیانید سدیم حل شده و به کربن فعال جذب می شود.

کربن فعال چگونه کار می کند و چه فوایدی دارد؟

کربن فعال یک محیط جاذب است، وظیفه آن جذب مولکول های آلی در ریز منافذ آن است. با استفاده از فرآیندهای حرارتی یا شیمیایی برای افزایش ظرفیت جذب آن فعال می شود.

 توضیح گرافیکی ساده در مورد نحوه عملکرد کربن فعال را در زیر مشاهده می کنید.

 

از سوی دیگر، کربن فعال جاذب نیست را  در تصاویر زیر مشاهده می کنید.

 

 

چه چیزی به کربن فعال خاصیت جذب، عمدتاً مولکول های آلی می دهد؟

هر ذره کربنی قابلیت جذب دارد. به همین دلیل است که برخی افراد برای از بین بردن بوها، کربن را در یخچال قرار می دهند. اگر کربن را در یک ظرف آب قرار دهید، همین امر صادق است: رنگ، طعم و بو را از بین می برد. یا در حومه شهر، مردم تورتیلا را می سوزانند و برای رفع مشکلات گوارشی (مانند عفونت های خفیف، سوء هاضمه یا نفخ آن) می خورند.

 

فعال کردن کربن شامل متخلخل ساختن آن برای افزایش ظرفیت جذب آن است. یک گرم کربن دارای مساحتی در حدود 50 متر مربع است. با فرآیند فعال سازی به 600 یا 800 متر مربع می رسد. یعنی بین 12 تا 16 برابر افزایش می یابد.

اتم های کربن

اتم‌های کربنی که جامدی را تشکیل می‌دهند که ما آن را «کربن» می‌نامیم، توسط پیوندهای کووالانسی به یکدیگر متصل می‌شوند. هر اتم یک الکترون با چهار اتم کربن دیگر به اشتراک می گذارد (به یاد داشته باشید که در کران های یونی، الکترونگاتیوترین اتم یک یا چند الکترون را از دیگری می دزدد).

 

اتم هایی که روی سطح نیستند، چهار پیوند خود را در همه جهات توزیع می کنند. اما اتم های سطحی، اگرچه به چهار اتم دیگر متصل هستند، اما در فضای کمتری مجبور به انجام این کار می شوند و عدم تعادل نیروها در آنها باقی می ماند. این عدم تعادل همان چیزی است که آنها را با ،به دام انداختن مولکولی از مایعی که کربن را احاطه کرده است، سوق می دهد.

نیروی لندن

نیرویی که اتم کربن سطح دیگری را به دام می اندازد، "نیروی لندن" نامیده می شود که یکی از هفت نوع "نیروهای وان در والس" است. این یک پیوند فیزیکوشیمیایی در نظر گرفته می‌شود، به اندازه‌ای قوی که بتواند جذب‌کننده را حفظ کند، اما نه آنقدر قوی که به عنوان یک پیوند شیمیایی برگشت‌ناپذیر در نظر گرفته شود که ساختار مولکولی جدیدی را تشکیل می‌دهد. بنابراین، جذب برگشت پذیر است و کربن فعال می تواند دوباره برای استفاده فعال شود.

 

همانطور که گفتیم، مولکول هایی که کربن جذب می کند تمایل به پیوند کووالانسی دارند و پیوند آتها یونی نیست، زیرا دومی سعی می کند الکترون ها را بدزدد یا به اتم های کربن اهدا کند. پیوندهای بین اتم های کربن و هیدروژن کووالانسی هستند و به همین دلیل است که کربن جاذب خوبی برای مولکول های آلی است.

 

همه مولکول های آلی تمایل به کووالانسی ندارند. آنها معمولاً حاوی اکسیژن، گوگرد و سایر اتمهای الکترونگاتیوی بالا هستند که به بخشی از مولکول که آنها را در بر می گیرد تمایل یونی می دهد. از سوی دیگر، همه مولکول های معدنی تمایل به یونی ندارند و تمایل کووالانسی دارند. در مورد دی سیانید طلا که کربن فعال را به بخشی ضروری از فرآیند استخراج این فلز گرانبها تبدیل می کند، چنین است.

از کدام مواد خام می توان کربن فعال به دست آورد؟

در تئوری، هر ذره کربنی می تواند فعال شود. با این حال، اگر کربن بسیار منظم باشد (مانند الماس یا گرافیت)، حذف برخی اتم‌های کربن برای ایجاد منافذ دشوار است.

 

یکی از راه‌های طبقه‌بندی کربن‌ها بر اساس ترتیب اتم‌های کربن آن‌ها است. هرچه سفارش کمتری داشته باشد، سختی کربن کمتر است و به راحتی می توان آن را فعال کرد.

 

پوسته نارگیل و زغال چوب

متداول‌ترین مواد خام مورد استفاده برای تولید کربن فعال عبارتند از: چوب‌های نرم (مانند کاج)، کربن‌های معدنی زغال سنگ (زغال‌سنگ، قیر و آنتراسیت) و پوسته‌ها یا استخوان‌های گیاهی (پوسته نارگیل، چاله‌های زیتون یا هلو، پوست گردو).

 

کربن‌های فعال ساخته شده از چوب‌های نرم، منافذ با قطر بزرگ را تشکیل می‌دهند و  برای رنگ‌دهی مایعات مناسب هستند.

زغال سنگ معدنی

آنهایی که از زغال سنگ ساخته می شوند، تمایل دارند طیف وسیعی از منافذ را تشکیل دهند. آنها معمولاً برای کاربردهایی که ترکیباتی که باید حفظ شوند دارای اندازه های مولکولی مختلف هستند مناسب تر هستند.

 

آنهایی که از پوسته یا استخوان سخت به وجود می آیند، منافذ کوچکی را تشکیل می دهند و در تصفیه گازها یا در تصفیه آب خروجی از چاه ها به کار می روند.

 

شکل فیزیکی کربن فعال چیست؟

"<yoastmark

کربن را می توان به صورت پودر، گرانول یا گلوله های استوانه ای تولید کرد.

 

کربن پودری فقط در تصفیه مایعات استفاده می شود. زغال سنگ در یک مخزن با هم زدن ریز می شود و سپس با استفاده از یک فیلتر مناسب برای حفظ ذرات کوچک (مانند فیلتر پرس) از مایع جدا می شود.

 

در مورد زغال سنگ دانه ای در محدوده های ذرات مختلفی تولید می شود که بر اساس اندازه ذرات یا عدد مش مشخص می شود. به عنوان مثال، مش 4، مشکی است که در هر اینچ خطی چهار سوراخ دارد. آنها هم در تصفیه مایعات و هم در گازها کاربرد دارند.

 

گلوله ها معمولاً در تصفیه گاز استفاده می شوند، زیرا شکل استوانه ای آنها افت فشار کمتری ایجاد می کند.

 

اگر کربن یا گلوله دانه ای مورد نظر باشد وماده خام به اندازه کافی سخت نباشد، می توان آن را با استفاده یک ماده اتصال دهنده که به آن قوام می دهد تقویت کرد تا از شکستن آن هنگام عبور سیال جلوگیری کند.

کربن چگونه فعال می شود؟

فرایند حرارتی

کربن را می توان با فرآیندهای حرارتی یا شیمیایی فعال کرد. فرآیندهای حرارتی شامل تحریک اکسیداسیون جزئی کربن، برای رسیدن به تشکیل منافذ، اما اجتناب از ایجاد گاز  و از دست دادن کربن بیشتر از حد لازم است. این در دماهای بین 600 تا 1100 درجه سانتیگراد (1112 درجه فارنهایت و 2012 درجه فارنهایت) و در اتمسفر کنترلی (که با تزریق مقدار مناسبی از بخار آب یا نیتروژن حاصل می شود) رخ می دهد.

فرایند شیمیایی

قبل از کربن شدن فرآیندهای شیمیایی از مواد خام شروع می شود. این معرف ها عوامل کم آب کننده (مانند اسید فسفریک) هستند که پیوندهایی را که زنجیره های سلولزی را به یکدیگر متصل می کنند، می شکنند. پس از این مرحله، مواد در دمای نسبتاً پایین (حدود 550 درجه سانتیگراد یا 1022 درجه فارنهایت) کربنیزه  و سپس برای حذف بقایای معرف و سایر محصولات جانبی شسته هستند.

 

کوره هایی که در آنها کربن به صورت حرارتی فعال است یا کربنی که قبلاً با یک ماده شیمیایی کربنیزه است، می توانند دوار یا عمودی (مرحله ای) باشند.

ظرفیت جذب کربن فعال چقدر است؟

ظرفیت یک کربن فعال برای حفظ یک ماده معین نه تنها با مساحت سطح آن مشخص می‌شود، بلکه با نسبت منافذی که اندازه مناسبی دارند نیز مشخص می‌شود، یعنی یک کربن مناسب قطری بین یک تا پنج برابر مولکول مورد نظر دارد.

زغال فعال در دکلره چگونه عمل می کند؟

دکلره یک مکانیسم پیچیده دارد و مسیرهای واکنش مختلفی را دنبال می کند که در آن کربن فعال می تواند به عنوان یک واکنش دهنده یا یک کاتالیزور دخالت کند.

کلر آزاد را می توان به صورت گاز کلر، محلول هیپوکلریت سدیم یا جداول هیپوکلریت کلسیم (گرانول) به آب اضافه کرد.

 

در هر یک از این موارد، کلر به شکل اسید هیپوکلرو (HOCl) حل می شود، اسید ضعیفی که تمایل به تجزیه جزئی دارد.

 

توزیع بین اسید هیپوکلروس و یون هیپوکلریت به pH و غلظت این گونه ها بستگی دارد. هر دو شکل مولکولی به عنوان کلر آزاد تعریف می شوند.

 

هر دو اکسیدان قوی هستند که وقتی به آب اضافه می‌شوند تقریباً بلافاصله با ناخالصی‌های آلی و معدنی واکنش نشان می‌دهند و یک اثر بیوسیدال روی میکروارگانیسم‌ها اعمال می‌کنند.

 

کلری که واکنش نشان می دهد و آن که در این مرحله از گندزدایی مداخله می کند، آزاد نمی ماند و ترکیب می ماند و آزاد نمی ماند. هنگامی که این مرحله به پایان رسید، لازم است کلر آزاد باقیمانده را با استفاده از کربن فعال دانه ای حذف کنید.

 

هنگامی که کربن در معرض کلر آزاد قرار می گیرد، واکنش هایی رخ می دهد که در آن HOCl یا OCl به یون کلرید کاهش می یابد. این کاهش نتیجه مسیرهای مختلف واکنش های ممکن است.

در دو مورد از رایج ترین آنها، GAC بر اساس واکنش های زیر عمل می کند:

جایی که C نشان دهنده کربن فعال است. CO و CO2 اکسیدهای سطحی هستند که به تدریج فضاهایی را اشغال می کنند که در صورت مسدود شدن، دیگر در واکنش شرکت نمی کنند. برخی از این اکسیدها به صورت CO و CO2 در محلول آزاد می شوند. این کار دوباره فضاهایی را در دسترس می گذارد که بنابراین ظرفیت کربن فعال دانه ای برای این واکنش را افزایش می دهد.

 

در مورد کلر نیز در اولین لحظات عملیات روی سطح زغال سنگ تجمع می یابد. با ادامه رسیدن HOCl یا OCl به سطح کربن، سرعت واکنش کمی کاهش می یابد و سپس کلر شروع به آزادی می کند. این کاهش سرعت به دلیل مسمومیت کربن توسط اکسیدهای سطحی است. این مسمومیت به تدریج ادامه می یابد، در حالی که ظرفیت جذب و کلر زدایی کربن فعال کاهش می یابد.

 

در واکنش های فوق می توانید به جای HOCl مداخله کنید، با این تفاوت که H+ تولید نمی شود. مشاهده می شود که کربن فعال واکنش نشان می دهد و بنابراین ناپدید می شود. اگر اکسیدهای سطحی انباشته نمی شد، واکنش تا ناپدید شدن کامل کربن ادامه می یافت.

چه نوع کربنی برای سفید کردن مناسب است؟

رنگ هایی که در مایعات ظاهر می شوند معمولاً مولکول های نسبتاً بزرگی هستند. بنابراین، آنها در منافذ بزرگ جذب می شوند، که باعث می شود کربن برای حفظ آنهایی که دارای بیشترین  تخلخل هستند، مناسب تر باشد.

 

زغال چوب، به ویژه آنهایی که از چوب های نه چندان سخت (مانند کاج) که از نظر شیمیایی فعال می شوند، بیشترین درشت تخلخل را دارند و بنابراین مناسب ترین برای تغییر رنگ هستند.

 

مشکل این کربن ها این است که خیلی سخت نیستند و در برابر سایش مقاومت چندانی ندارند، به این معنی که باید به صورت پودر اعمال شوند. هنگامی که کربن سفید کننده نیاز به دانه بندی دارد، بهترین جایگزین معمولاً کربن لیگنیت است. این کربن با بیشترین درشت تخلخل است.

 

کدام نوع کربن فعال برای تصفیه آب مناسب است؟

آلاینده هایی که معمولاً در آب چاه وجود دارند معمولاً با وزن مولکولی کم هستند و برای این موارد مناسب ترین کربن کربنی با ریزتخلخل بالا است.

 

کربن هایی که به بهترین وجه این شرایط را برآورده می کنند، اولاً کربن های پوسته نارگیل و متعاقباً مواد معدنی قیر هستند.

چرا هنگام نصب کربن بکر، pH آب تغییر می کند؟

هنگامی که یک کربن با مواد شیمیایی فعال است، حذف تمام مواد شیمیایی مورد استفاده از محصول نهایی برای سازنده غیرعملی و غیر ضروری است. بنابراین، اگر ماده شیمیایی یک اسید باشد، pH اولین لیتر آبی را که با کربن تماس پیدا می کند، کاهش می دهد. اگر ماده شیمیایی مورد استفاده قلیایی باشد برعکس اتفاق می افتد.

 

در مورد کربن فعال حرارتی (بدون وجود مواد شیمیایی غیر از بخار آب و گازهای حاصل از احتراق)، pH اولین لیتر آب تصفیه  با آن افزایش می یابد.

 

زیرا همه سبزیجات دارای مقادیر قابل توجهی سدیم، پتاسیم، کلسیم و سایر کاتیون ها هستند که در فرآیند کربنیزاسیون، به شکل اکسید در کربن باقی می مانند. این اکسیدها در تماس با آب به هیدروکسید تبدیل می شوند و در آب حل می شوند و PH آن را افزایش می دهند.

 

هنگامی که PH اولین لیتر آبی که با کربن تماس پیدا می کند تغییر نمی کند، می تواند یک کربن با pH تنظیمی یا یک کربن فوق خالص (بدون محلول) باشد.

 

تماس با ما:

تماس باما

 
موافقین ۰ مخالفین ۰

سود NaOHدرتصفیه آب

سود NaOHدرتصفیه آب

سود NaOH درتصفیه آب سدیم هیدروکسید (به انگلیسی: Sodium hydroxide) یا سود سوزآور (به انگلیسی: Caustic Soda) ترکیبی معدنی با فرمول شیمیاییNaOH است.

این ماده یک ترکیب یونی جامد سفیدرنگ است که از کاتیون سدیم (+Na) و آنیون هیدروکسید (-OH) تشکیل شده‌است.

این ترکیب، در تماس با پوست می‌تواند سوختگی شیمیایی شدید ایجاد کند.

سود NaOH درتصفیه آب یک ماده شیمیایی رایج برای تصفیه آب است که با جذب آب و دی اکسید کربن pH آب را افزایش می دهد.

کاربرد سود در حذف دی اکسید کربن آب

سدیم هیدروکسید به شدت در آب انحلال پذیر بوده و به راحتی رطوبت و کربن دی‌اکسید موجود در هوا را جذب می‌کند.

CO2+NaOH(aq)⟶NaHCO3(aq)  

کاربرد سود NaOH درتصفیه آب سخت

وقتی آب "سخت" باشد، باعث خوردگی می شود.

آب سخت دارای مقدار زیادی منیزیم و کلسیم محلول است.

مواد معدنی به مخازن و خطوط موجود در تاسیسات تصفیه آب می‌چسبند، که جریان آب را مهار می‌کند و در صورت عدم تصفیه، در نهایت می‌تواند از طریق خط خورده شود.

آب سخت همچنین به دلیل کاهش صابون سازی صابون ها و مواد شوینده مشهور است.

لباس‌ها خراشیده می‌شوند و کدر به نظر می‌رسند، ظروف و لیوان‌ها لکه‌دار هستند، و روی پوست و دستگاه‌ها تجمع ایجاد می‌شود.

سود سوزآور PH آب را افزایش می دهد و به راحتی می تواند آب سخت را در هنگام تزریق به سیستم تصفیه آب با یک تقریب بسیار نزدیک به خنثی تبدیل کند.

کاربرد سود در حذف فلزات سنگین

سود فلزات خطرناک را کاهش می دهد،سود سوزآور حلالیت فلزات خطرناکی مانند سرب و مس را کاهش می دهد.

در حالت نامحلول خود، این فلزات هم سنگین و هم حجیم هستند و احتمال بیشتری برای گیر افتادن در یک سیستم فیلتراسیون یا افتادن به ته مخزن برای جمع شدن دارند.

کاربرد سود در بازدارنده خوردگی

برخلاف سایر افزودنی ها که کربنات کلسیم را به عنوان محصول جانبی جداسازی آزاد می کنند.

سود سوزآور با توزیع یکنواخت کربنات کلسیم به عنوان یک بازدارنده خوردگی عمل می کند.

اگرچه کربنات کلسیم به دیواره‌های لوله‌ها می‌چسبد و سطحی از محافظت در برابر مواد شیمیایی سوزاننده به آن‌ها می‌دهد.

توزیع فراوان و نابرابر آن و با عث ایجاد اختلاف رسوبگذاری روی سطوح و ایجاد خوردگی می شود.

  سود سوزآور چربی و روغن ها را جدا و به شفاف شدن خطوط و افزایش جریان آب کمک می کند. 

ثابت شده که تصفیه آب با سود سوزآور به اندازه زمانی که تنظیم کننده های دیگر pH  استفاده می شود نیازی به نگهداری ندارد.

CO2+NaOH(aq)⟶NaHCO3(aq)

sodium hydroxide

احیای رزین های آنیونی با سود

کاربرد کاستیک در رزین آنیونی. سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم (NaOH) برای بازسازی رزین آنیون استفاده می شود. غلظت 4% با سرعت جریان بین 0.25 تا 0.5 gpm در هر فوت مکعب اعمال می شود.

زمان تماس حداقل 45 دقیقه، ترجیحاً 60 دقیقه، مورد نیاز است.

رزین آنیون آنیون های جمع آوری شده را با یون هیدروکسید (OH) در کاستیک مبادله می کند.

 

جهت سفارش و خریدسود NaOH درتصفیه آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید .

 

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

اسید هیدروکلریک (HCL)

اسید هیدروکلریک (HCL)

هیدروکلریک اسید یک محلول شفاف، بی‌رنگ و با بوی بسیار تند از هیدروژن کلرید (HCL) در آب است.

یک اسید معدنی بسیار خورنده و قوی با استفاده‌های صنعتی زیاد است.

به‌طور طبیعی در اسید معده یافت می‌شود. پی‌اچ (pH) این اسید بین ۰ تا ۲ می‌باشد.

اسید هیدروکلریک (HCL) یک ماده شیمیایی همه کاره است که کاربردهای صنعتی مختلفی دارد.

اسید هیدروکلریک ممکن است توسط چندین فرآیند مختلف تولید شود.

با این حال، بیش از 90٪ HCL تولید شده در ایالات متحده محصول جانبی واکنش کلرزنی است.

هیدروژن کلرید (HCL) اسید تک پروتونی است، به این معنی که می‌تواند فقط یک بار تفکیک شود (مثلاً یونیزه) تا یک یون H+ (یک پروتون تنها) آزاد کند.

در هیدروکلریک اسید آبی، +H به یک مولکول آب می‌پیوندد تا یک یون هیدرونیوم، H3O+  تشکیل دهد:

  HCL + H2O → H3O+ + Cl دیگر یون تشکیل شده Cl−، یون کلرید است؛ بنابراین هیدروکلریک اسید می‌تواند برای تهیه نمک‌های کلرید، مثل سدیم کلرید به کار رود.

هیدروکلریک اسید یک اسید قوی است چون در اصل به‌طور کامل در آب تفکیک می‌شود.   هیدروکلریک اسید در محلول‌های تا ۳۸٪ از HCl (مقدار غلیظ) تهیه می‌شود.

غلظت‌های بیشتر فقط تا ۴۰٪ از نظر شیمیایی قابل تولید هستند، اما نرخ تبخیر از آن به بعد به قدری بالا است که نگهداری و استفاده از آن نیازمند ملاحظات اضافی تری است مثل دمای پایین و فشار بالا.

پس میزان عمده صنعتی آن ۳۰٪ تا ۳۴٪ است که با توجه به حمل و نقل مناسب و اتلاف ماده محدود به علت بخارهایHCL بهینه شده‌است.

کاربردهای اسید هیدرو کلریک

(HCL) یک ماده شیمیایی همه کاره است که کاربردهای صنعتی مختلفی دارد.

برخی از نمونه ها عبارتند از:

فرآوری هیدرومتالورژی (به عنوان مثال، تولید آلومینا ویا تیتانیوم دی اکسید) سنتز دی اکسید کلر، تولید هیدروژن، فعال سازی چاه های نفت وعملیات تمیز کردن متفرقه از جمله تمیز کردن فلزات همچنینHCl  که به عنوان اسید موریاتیک شناخته می شود.

HCLهمچنین یک عنصر رایج در بسیاری از واکنش ها و اسید برای کاتالیز فرآیندهای مواد آلی است مثال یک واکنش کربوهیدراتی است که توسط HCL تحریک می شود، مشابه دستگاه گوارش پستانداران هستند.

کنترل pH و خنثی سازی

هم چنین برای تنظیم اسیدی بودن (pH) محلول‌ها به کار می‌رود. OH + HCL → H2O + Cl در خلوص مورد نیاز صنایع (غذایی، دارویی، آب آشامیدنی)، HCL با کیفیت برای تنظیم pH فرایند جریان‌های آبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

HCL

احیا مبدل‌های یونی

هیدروکلریک اسید پر کیفیت در بازسازی یک رزین مبدل یون به کار گرفته می‌شود.

تبادل کاتیون برای حذف یون‌هایی مثل  Na+و Ca2+ از محلول‌های آبی در تولید آب معدنی شده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مبدل‌های یونی و آب معدنی در تمام صنایع شیمیایی، تولید آب آشامیدنی و اکثر صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دیگر کاربردهای هیدروکلریک اسید

هیدروکلریک اسید در تعداد زیادی از کاربری‌های مقیاس کوچک مثل فرایند چرم سازی، خالص سازی نمک طعام، نظافت و خانه‌داری، و بنای ساختمان‌ها به کار می‌رود.

اسیدزنی چاه نفت یک فرایند معمول در صنعت تولید نفت دریای شمال است.

  برای حل کردن کلسیم کربنات نیز به کار می‌رود به عنوان مثال برای پوسته پوسته کردن کتری‌ها و برای پاک کردن ملات از آجرکاری‌ها.

البته یک مایع خطرناک است که باید با دقت کافی از آن استفاده کرد. ضمن استفاده روی یک آجرکاری، واکنش آن با ملات تا جایی که کل اسید تبدیل شود ادامه می‌یابد و کلسیم کربنات، کربن دی‌اکسید و آب را به همراه دارد:

2 2HCl + CaCO3 → CaCl2 + CO2 + H2O

اکثر واکنش‌های شیمیایی HCL در تولید غذا، مواد تشکیل دهنده غذا و افزودنی‌های غذایی به کار گرفته می‌شوند.

محصولات رایج عبارتند از آسپارتام، فروکتوز، سیتریک اسید، لیزین، پروتئین گیاهی هیدرولیز شده با اسید به عنوان مقوی غذایی، و در تولید ژلاتین.

هیدروکلریک اسید مورد استفاده در صنایع غذایی (خیلی خالص) را می‌توان موقع نیاز برای محصول نهایی به کار برد.

ایمنی هیدروکلریک اسید

هیدروکلریک اسید غلیظ مه‌های اسیدی تشکیل می‌دهد.

مه و محلول هر دو تأثیر خورنده بازگشت‌ناپذیری بر بافت انسان با قابلیت تخریب دارند. 

جهت سفارش و خریداسید هیدروکلریک از صفحه فروشگاه بازدید کنید .

 

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

اسید در تصفیه آب

اسید در تصفیه آب

اسید در تصفیه آب و محلول های اسیدی و قلیایی کاربرد عمده در تصفیه آب دارند.

کاربرد عمده محلول های اسیدی و قلیایی شستشوی قطعات بخصوص شستشوی ممبران است.

کاربرد دیگر اسید و قلیا برای تنظیم PH آب در مراحل مختلف تصفیه آب است  همچنین جهت احیا رزین های کاتیونی از اسید استفاده می گردد، پایه اکثر اﺳﯿﺪﻫﺎی مورد استفاده در تصفیه آب ﻣﻌﻤﻮﻻ اﺳﯿﺪ ﻫﯿﺪروﮐﻠﺮﯾﮏ ﯾﺎ اﺳﯿﺪ ﺳﻮﻟﻔﻮرﯾﮏ است.

اسید در تصفیه آب و تنظیم PH آب

اسید در تصفیه آب

 

  بهتر است که آب ورودی به دستگاه آب شیرین کن RO دارای PH خنثی و یا مقداری اسیدی باشد.

این کار باعث افزایش حلالیت یون های فلزی در سطح ممبرین ها و در نتیجه کاهش میزان گرفتگی ممبران می گردد.

در ابتدای خط معمولا یک واحد تزریق اسید به این منظور تعبیه می گردد تا میزان pH را در محدوده مناسب نگهدارد.

تزریق اسید باعث کاهش PH آب خوراک می گردد.

رفع گرفتگی ممبران

ممبران تصفیه آب RO بعد از مدتی (بسته به TDS آب خام) دچار گرفتگی شده و نیازبه شستشو پیدا می کند. شستشوی ممبران دستگاه تصفیه آب RO باید بصورت دوره ای انجام شود.

گرفتگی زودهنگام ممبران میتواند به دلایل متعددی روی می دهد.

از دلایل گرفتگی ممبران دستگاه تصفیه آب RO میتوان به استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب اشاره کرد. همچنین دلیل دیگر آن عدم انجام CIP دوره ای دستگاه تصفیه آب اسمزمعکوس است.

نگهداری و سرویس های بموقع و استفاده از مواد شیمیایی مناسب باعث افزایش کارایی و عمر دستگاه تصفیه آب RO می گردد.

شستشوی ممبران RO با اسید

سرویس CIP به مجموعه عملیاتی گفته می شود که شامل سرویس شستشو و بازدید و کنترل دستگاه و شارژ مواد شیمیایی است.

شستشوی ممبران دستگاه تصفیه آب یکی از مهمترین سرویس های CIP است.

سی آی پی باید توسط افراد مجرب انجام شود و درصد اسید و قلیای مورد استفاده بایستی کنترل شده باشد.اسیدهایی که برای شستشوی ممبران دستگاه تصفیه آب RO یا CIP استفاده می گردد عمدتا شامل اسید کلریدریک و اسید سولفوریک است.

با توجه به نوع شیمیایی رسوب داخل دستگاه، برای شستشوی لوله ها و سایر قطعات نیز میتوان از همین اسیدها استفاده نمود.  

اسید کلریدریک

اسید کلریدریک یا اسید هیدروکلریک با فرمول HCl یک محلول بیرنگ با بوی بسیار تند است.

 بسیار قوی و خورنده است و استفاده بسیاری در صنایع دارد.

هیدروکلریک اسید از قدیم با نام جوهرنمک شناخته شده است.

برای شستشوی ممبران ها با اسیدکلریدریک باید دما و غلظت مناسب را رعایت نمود. عدم توجه به غلظت اسید شستشوی ممبران، باعث آسیب شدید به ممبران دستگاه تصفیه آب می گردد.

اسید سولفوریک

 H2SO4 یکی از پرکاربردترین اسیدها در صنعت است.

 اسیدی بسیار قوی است و با غلظت های مختلف در بازار موجود است.

در صنایع گوناگون معمولا اسید سولفوریک 98 درصد را بنا به نیاز رقیق و مورد استفاده قرار می دهند.

همانطور که عنوان شد برای شستشوی ممبران با اسید سولفوریک نیز باید غلظت مناسب را رعایت نمود.

اسید دیسکیلر

اسید رقیق شده برای شستشوی لوله ها و قطعات در بازار با نام تجاری اسید دیسکیلر Descaled عرضه می گردد.

پایه اسید دی اسکیلر، اسید کلریدریک است. البته دیسکیلر برای شستشوی ممبران RO مناسب نیست.  


اسید در تصفیه آب

جهت سفارش اسید در تصفیه آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید.

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

pH آب چیست؟

pH آب چیست؟

شاید کلمه pH آب برای توصیف کیفیت آب آشامیدنی را شنیده باشید، اما آیا می دانید معنی آن چیست؟

pH  اندازه گیری ذرات باردار الکتریکی در یک ماده است.

نشان می دهد که آن ماده چقدر اسیدی یا قلیایی (بازی) است.  

 مقیاس pH از 0 تا 14 متغیر است:

 مقیاس pH از 0 تا 14 متغیر است
مقیاس pH از 0 تا 14 متغیر

PH آب اسیدی کمتر از 7 است.

اسیدی ترین مواد دارای pH 0 هستند  که  اسید باتری در این دسته قرار می گیرد.

آب قلیایی دارایPH  8 یا بالاتر است.

قلیایی ترین مواد مانند لیمو دارای PH 14 هستند.

آب خالص دارایpH  7 است و “خنثی” در نظر گرفته می شود زیرا نه کیفیت اسیدی و نه کیفیت بازی دارد.

  PH مناسب برای آب آشامیدنی

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) مسئول نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی در سراسر ایالات متحده است.

pH کیفیتی نیست که تحت مقررات EPA قرار گیرد با این حال، آژانس توصیه می کند که تامین کنندگان آب آشامیدنی شهری منبع آب خود را در pH 6.5 تا 8.5 نگه دارند.

  PH نامناسب برای آب آشامیدنی

آبی که در محدوده PH “ایمن” 6.5 تا 8.5 قرار نگیرد، به خصوص اگر قلیایی باشد، لزوما ناامن نیست.

با این حال، آب بسیار قلیایی می تواند بو یا طعم ناخوشایندی داشته باشد و به لوله ها و وسایل حمل آب آسیب برساند.

آب اسیدی با pH کمتر از 6.5 بیشتر احتمال دارد که به آلاینده ها آلوده باشدکه  نوشیدن آن را ناامن می کند. همچنین می تواند در لوله های فلزی را خورندگی ایجاد کند.

  سطوح متداول pH آب

سطوح متداول PH آب
سطوح متداول PH آب

جهت سفارشph آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید.

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

آب خالص در صنعت داروسازی

PW : Purified Water

دستگاه تولید آب خالص Purified Water Generator

دستگاه تولید آب خالص جهت تصفیه آب صنایع دارویی بر اساس آنالیز آب خام و URS (User Requirement Specification) طوری طراحی و ساخت می شوند تا به میزان مورد نیاز  آب خالص بر اساس استاندارد USP یا  EP  را تولید نماید.

واحدهای پیش تصفیه ( ضدعفونی کلر، ازن، UV)، فیلتراسیون (الترافیلتراسیون، فیلترهای شنی و کربنی و سختی گیرها)، تزریق مواد شیمیایی و سیستم های تصفیه اصلی (اسمز معکوس، الکترودیونیزاسیون) همچنین سیستم CIP بسته به آنالیز آب خام و انطباق با استاندارهای صنعت دارو  در ساخت این دستگاه ها استفاده می شوند.

در طراحی و ساخت سیستم کلیه استانداردهای GMP,WHO,ISPE,ASME BPE لحاظ می گرددکه نهایتا همسو با ضوابط وزارت غذا و دارو کشور می باشد.

همچنین مستندات طراحی، نصب وراه اندازی  سیستم شامل DQ.IQ,OQ  ارایه می گردد.

فارماکوپه ایالات متحده (USP ) مشخصات کیفی میکروبی و شیمیایی را برای آب PW  مشخص کرده است که در طراحی لحاظ می گردد.

حداکثر محدوده مجاز

PH                   :         5 – 7

Conductivity    :         < 1.3 µS / cm @ 25 °C

TOC                    :      < 500 ppb

Microbial Count        :         <100 cfu / Ml

همچنین مستندات طراحی، نصب وراه اندازی شامل DQ.IQ,OQ

فیلم خدمات کلینیک تصفیه آب

https://www.aparat.com/v/9s18e

 

استاندارهای آب خالص و سیستم های تصفیه آب چیست؟

استانداردهای اصلی برای آب خالص در فعالیت­های داروسازی، بالینی، زیستی و مولکولی شامل فارماکوپه، CLSI، CAP، ASTM و ISO است. استاندارد فارماکوپه یکی از مهم ترین استانداردهایی است که در فعالیت های تولیدی با کشت سلول مورد استفاده قرار گرفته است.

دو گرید تثبیت شده برای فعالیت های دارویی شامل آب خالص (PW) و آب تزریقی (WFI) است. در سال 2002 فارماکوپه اروپا EP یک گرید جدیدی از آب خالص تحت عنوان آب بسیار خالص HPW معرفی کرد. این گرید مشابه گرید WFI اروپایی است و فقط در فرایند تولید آن از تقطیر استفاده نمی شود. در شکل های زیر مشخصات آب PW ،آب WFI و HPW ارائه شده است.لازم به ذکر است آب PW و HPW با سیستم های آبساز شرکت مهیاز قابل حصول می باشند.

 

فرایند و سیستم های تولید آب خالص (پیش_تیمار)

در فرایند خالص سازی آب نیاز به یک فرایند پیش تیمار روی آب برای دستیابی به اهداف زیر است.

  • جلوگیری از ایجاد رسوبات و جرم گرفتگی ها با حذف پارتیکل ها و ناخالصی های آلی و میکروبی
  • حفظ مقیاس و اندازه عملیاتی سطوح تجهیزات با حذف سختی ها وفلزات
  • حذف مواد استفاده  برای کنترل مواد میکروبی مثل کلر
  • تکنیک های اصلی فرایند پیش تیمار معمولا شامل فیلتراسیون، نرم کردن آب( حذف سختی اولیه)، تیمار کردن با کربن فعال( حذف مواد آلی ) و تنظیم pH است که این امور با دستگاه های آبساز صورت می گیرد.
  • از فیلتراسیون عمقی یا غشایی برای حذف پارتیکل ها در مرحله ی اول استفاده می شود. در این مرحله رشد میکروب ها روی غشای فیلترها باید کنترل شود.

تماس با ما:

تماس باما

موافقین ۰ مخالفین ۰

منابع آب

 

منابع آب

Sources of Water

منابع آب، منابع طبیعی و بالقوه مفید از آب هستند.

آب شیرین و غیرآلوده موجود در محدوده جغرافیایی خاص تقریبا ثابت و جوابگوی جمعیت محدودی است.

منابع آب شرب اجتماعات را می‌توان به سه دسته تقسیم نمود:

منابع آب سطحی منابع آب زیرزمینی آب های شور  

آب ‌های سطحی( Surface water)

به آب‌های موجود بر سطح زمین مانند آب موجود در یک رود، دریاچه، تالاب یا اقیانوس گفته می‌شود که در مقابل آب‌های زیرزمینی و آب‌های جوی قرار می‌گیرد.

آب‌های سطحی غیرشور از راه بارندگی و رسیدن آب‌های زیرزمینی به سطح زمین تأمین می‌شود.

مقداری از این آب‌ها از طریق تبخیر سطحی و نفوذ به زمین و تبدیل به آب‌های زیرزمینی، استفاده توسط گیاهان جهت ترادمش، استخراج توسط انسان جهت کشاورزی، شرب و صنعت یا ورود به دریاها و تبدیل به آب شور از دست می‌رود.

منابع آب زیرزمین(Groundwater)  

آب‌های زیرزمینی به آب‌هایی گفته می‌شود که در لایه‌های آب‌دار و اشباع زیر زمین تجمع پیدا کرده‌است.

این آب‌ها فقط حدود ۴ درصد از مجموعه آب‌هایی را که فعالانه در چرخهٔ آب‌شناختی دخالت دارند، تشکیل می‌دهد.

با این وجود حدود ۵۰ درصد جمعیت دنیا از نظر آب شرب متکی به همین آب‌های زیرزمینی هستند.  

 آب موجود در زیر سطح زمین، منافذ خاک و شکستگی‌های تشکیلات سنگی است.

آب زیرزمینی از سطح تغذیه می‌شود؛ ودر سطح زمین نیز به صورت طبیعی در قالب چشمه‌ها و تراوشات طبیعی تخلیه شده و واحه‌ها یا تالاب‌هایی را به وجود آورد.

 برای مصارف کشاورزی، شهری و صنعتی از طریق چاه برداشت می‌شوند.

مطالعهٔ توزیع و حرکت آب های زیرزمینی، آب‌زمین‌شناسی یا هیدرولوژی آب زیرزمینی نامیده می‌شود.  


منابع آب  

آب شور

آب شور آبی است که دارای مقادیر بالای نمک باشد.

ترکیب آنیونها و کاتیونها در بروز تغییر خواص آب بسیار حائز اهمیت است مثلاً مزه شوری آب ناشی از غلظت یون کلر (آنیون) می‌باشد که شدت شوری بستگی به ترکیبات شیمایی آب دارد.

به طوریکه اگر کاتیون سدیم باشد در آبهای با غلظت ۲۵۰ میلی‌گرم مزه شوری آب محسوس است.

اما اگر کاتیون کلسیم یا منیزیم باشد تا غلظت ۱۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر یون کلر ممکن است مزه شوری در آب آشکار نگردد.

امروزه ۳٫۵ درصد از آب کل دنیا را مواد معدنی تشکیل می‌دهد که عمدهٔ آن نمک یا همان کلسیم کلراید (Nacl2) است.

نمک زدایی فرآیندی مصنوعی است که توسط آن آب شور عموما آب دریا به آب شیرین تبدیل می‌شود. متداول‌ترین فرآیندهای نمک زدایی، تقطیر و اسمز معکوس هستند.

در حال حاضر در مقایسه با اکثر منابع جایگزینی آب، نمک زدایی، گران است و فقط بخش بسیار کمی از کل مصرف بشر از طریق نمک زدایی تأمین می‌شود.

نمک زدایی معمولاً از نظر اقتصادی فقط برای مصارف با ارزش بالا (مثل مصارف خانگی و صنعتی) در مناطق خشک کاربردی است.

با این حال، برای مصارف کشاورزی و مناطق پرجمعیت مثل سنگاپور یا کالیفرنیا، توسعه نمک زدایی وجود دارد. گسترده‌ترین کاربرد (نمک زدایی) در خلیج فارس است. ۹۷٪ آب روی زمین، آب شور و فقط سه درصد آن، آب شیرین است.

اندکی بیش از دو-سوم این مقدار، در یخچال‌های طبیعی و کلاهک‌های یخی و قطبی منجمد شده‌است.

مابقی آب شیرین، غیر منجمد است وتحت عنوان آب زیرزمینی یافت می‌شود.

جهت سفارش منابع آب از صفحه فروشگاه بازدید کنید.

 

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

استنلس استیل

 

 

استنلس استیل

استنلس استیل ماده پرکاربرد از آلیاژ فولاد است حداقل 11% کروم افزودنی دارد.

منجر به افزایش مقاومت به خوردگی و دمایی میشود.

کروم یک لایه غیرفعال در سطح استلنس استیل ایجاد میکند که مواد زیرین را در برابر حمله خوردگی محافظت میکند.

با افزایش درصد کروم به بیش از 11% و افزایش نیکل به حداقل 8% و افزودن مولیبدن میتوان مقاومت به خوردگی حفره ای و استحکام مکانیکی آلیاژ را بهبود می بخشید.

استلنس استیل ها درجات مختلفی دارند تا در محیطی که در آن به کار روند مناسب می باشد.

سهولت تمیز کردن و استریل کردن با نجار و عدم نیاز به پوشش سطحی و صنایع دارویی و غذایی و با استفاده از فولاد ضد زنگ ترغیب میکند.

تفاوت استلنس استیل 304 و 316

استیل 304 حاوی 18% کروم و 8% نیکل می باشد.

استیل 316 حاوی 16% کروم 10% نیکل و 2% مولیبدن می باشد.

آیا استینلس استیل ها جذب آهنربا می شوند؟

استینلس استیل های سری ۳۰۰ که دارای نیکل هستند جذب آهنربا نمی شوند در صورتی که سری ۴۰۰ که دارای نیکل نبوده وفقط کروم دارند جذب آهنربا می شوند.

 

استلنس استیل

 

آیا استینلس استیل قابل بازیافت است؟

استینلس استیل ۱۰۰% قابل بازیافت است.استیل ضایعاتی ذوب شده و دوباره قالب گیری می شود.

بین ۶۵ تا ۸۰ درصد از تولیداستینلس استیل در جهان به روش بازیافت ضایعات صورت می گیرد.

آیا استینلس استیل می تواند در دماهای بسیار بالا یا پایین کار کند؟
بله استینلس استیل مقاومت بسیار خوبی در برابر دماهای بسیار بالا(تا ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد) و بسیار پایین(تا ۲۰۰- درجه سانتی گراد)دارد.

جهت سفارش استنلس استیل صفحه فروشگاه بازدید کنید.

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

کفشور استیل صنایع دارویی و غذایی

کفشور استیل صنایع دارویی و غذایی

کفشور استیل برای تاسیسات صنایع بهداشتی از جمله دارویی و غذایی و نهیز شیمیایی کاربرد دارند.

این کفشور ها بر اساس استاندارد GMP جهت کاربری بهداشتی طراحی و ساخته میشوند و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند.

جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها بدون درز به صورت آبند و هوابند ساخته میشوند.

جنس و ویژگی کفشور استیل صنایع دارویی و غذایی :

جنس آنها از استیل 304L یا 316L است و خوردگی ایجاد نمی کند.

این محصول  طوری  است که آب را به راحتی به مسیر لوله هدایت کند.

کفشور  طوری است که درون آن آب دور ریز هیچ گونه ماندی ندارد و در آن از هیچ گونه اتصال رزوه ای که منجر به آلودگی بشود استفاده نشده.

درب کفشور (stainles steel floor drain) طوری طراحی می شود که :

در هنگام عدم استفاده به صورت کامل هوا بند و آبند میشود و تا مانع ورود هر گونه آلودگی از مسیر لوله های فاضلاب به اتاق ها گردد.

کفشورمجهز به یک آشغال گیر میباشد.

کفشور استیل

مزایای استفاده ازکفشور استیل صنایع دارویی و غذایی  :

  1. دوام بالا
  2. مقاومت خوردگی بالا
  3. سطوح صاف
  4. قابلیت شستشوی راحت
  5. بدون درز
  6. آبند و هوابند بودن درپوش

طراحان کارخانه های صنایع شیری و غذایی را به استفاده از لوله و اتصالات استیل شیر ترغیب میکند.

خاصیت جلاء پذیری و صیقل پذیری لوله های استیل صنایع شیری و دیگر اجزاء مانند شیر پروانه استیل صنایع شیری با سیت ( آب بند) استیل 304 و یا 316 میباشد.

با انجام عملیات پولیش کاری این آلیاژ بسیار براق می شود و  رسوب و چسبندگی هیچ موادی را به خود راه نمی دهد.

¶ قابل توجه است که لوله و اتصالات کفشور صنایع غذایی و شیری باید خواص مورد نظر را تامین نماید تا از لحاظ بهداشتی و کیفی مورد تایید واقع گردد.

"<yoastmark

 

جهت سفارش کفشور استیل باما تماس بگیرید.

تماس باما

جهت سفارش کفشور از  صفحه فروشگاه بازدید کنید.

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰

فاکتورهای مهم کیفیت پساب

آزمایش پساب

 

آزمایش پساب

 

فاکتورهای مهم کیفیت پساب

PH متری روشی مهم برای اندازه گیری میزان اسیدیته یا قلیائیت مایعات است و معمولا با دستگاه PH متر اندازه گیری می شود .

2 هدایت الکتریکی

تعیین هدایت الکتریکی یکی از راههای ساده برای اندازه گیری میزان املاح هادی در آب است و معمولا با دستگاه هدایت سنج انجام می شود .

این شاخص نشان دهنده جریان الکتریکی در یک نمونه آب می باشد .

3 کدورت

کدورت بیانگر توانایی آب در عبور دادن نور و یا معیاری برای میزان جذب نور یا پراکندگی نور توسط مواد معلق در آب می باشد .

4 رنگ

به رنگی که در اثر مواد محلول در آب ایجاد شده و پس از صاف کردن نمونه با صافی غشایی با منافذی با قطر 0.45µm تعیین می گردد .

معمولا رنگ به روش نور سنجی تعیین می شود .

5 مواد معلق TSS

TSS ذرات معلق موجود در آب می باشند و معمولا با روش وزن سنجی تعیین می شود .

کل مواد محلول TDS

TDS کل مواد جامد محلول در آب می باشد که برابر با مجموع غلظت همه یون های موجود در می باشد و با روش وزن سنجی تعیین می شود .

7 مواد کل  TS

کل جامدات محلول و معلق که بعد از خشک شدن در دمای 104 درجه توزین می شود.

8 درجه حرارت

دمای آب که با ترمومتر اندازه گیری می شود .

9 اکسیژن محلول DO

یکی از گازهای محلول در آب است و با روش رنگ سنجی در محل اندازه گیری می شود .

10 BOD

منظور از BOD ، میزان اکسیژن مورد نیاز واکنشهای اکسیداسیونی است که  باکتری ها در یک لیتر آب و تحت شرایط وزمان مشخص تعیین می گردد.

روش اندازه گیری تیتراسیون – دستگاهی می باشد .

 11 COD

منظور از COD ، تعیین مقدار اکسیژن معادل با آن قسمت از مواد آلی و ترکیبات معدنی موجود در نمونه آب و پساب است که اکسیدکننده های قوی تحت شرایط اختصاصی روی آن موثر واقع می شوند .

روش اندازه گیری دستگاهی ورنگ سنجی می باشد .

12 چربی

مقدار چربی و روغن یکی از شاخص های آلودگی آب و پساب می باشد و با روش وزن سنجی اندازه گیری می شود .

13 دترجنت

مقدار مواد شوینده موجود در نمونه های اب و پساب می باشد که با روش وزن سنجی اندازه گیری می شود .

14 قابلیت ته نشینی –SS

شاخصی از میزان مواد جامد نامحلول در آب یا پساب است و روش اندازه گیری دستگاهی است .

 15 کلر باقیمانده

کلر باقیمانده مقدار کلری است که پس از افزودن ترکیبات کلره به آب و مصرف شدن آن در آب باقی می ماند و به روش رنگ سنجی اندازه گیری می شود .

 

آزمایش پساب

 

جهت سفارش آزمایش پساب باما تماس بگیرید.

تماس باما

جهت سفارش آزمایش پساب صفحه فروشگاه بازدید کنید.

فروشگاه

موافقین ۰ مخالفین ۰